top of page
Runau-3D-Ontruiming.jpg
Mannetje-groen.png

3D ontruimingsplattegronden

Een ontruimingsplattegrond is voor veel mensen moeilijk te lezen. Terwijl dit juist belangrijk is voor de veiligheid. Want bij een calamiteit moeten alle aanwezige personen zo snel en veilig mogelijk het pand kunnen verlaten.  Daarom maakt Runau 2 & 3D CAD plattegronden nu duidelijker met 3D plattegronden.

 

Begrijpelijk voor iedereen
Deze 3D plattegronden zijn sneller te begrijpen voor mensen die moeite hebben met het lezen van traditionele 2D plattegronden. Zo worden ontruimingsplattegronden begrijpelijk voor iedereen.

 

Actuele NEN-normen

Uiteraard wordt, net als bij de 2D plattegronden, rekening gehouden met de actuele NEN-normen (NEN-1414-1 en de NEN-3011).

Waarom 3D plattegronden?

  • Eigenaren en beheerders van een gebouw zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van personeel, klanten en bezoekers. Het gebruik van 3D ontruimingsplattegronden kan hieraan bijdragen.

  • 3D plattegronden zijn sneller te begrijpen voor mensen die moeite hebben met het lezen van traditionele 2D plattegronden. Denk ook aan anderstaligen en mensen met een visuele beperking. Ze dragen bij aan een inclusieve omgeving.

  • Mensen lezen 3D plattegronden veel makkelijker en komen zo met een veiliger gevoel het pand binnen.

  • Mensen kunnen zich beter oriënteren in een gebouw en deze bij een calamiteit sneller verlaten.

voorbeelden:

bottom of page