vlucht-

plattegronden

Vluchtplattegronden zijn een verzamelnaam voor allerlei soorten plattegronden: noodplantekeningen, aanvalsplattegronden en ontruimingsplattegronden. Zo werkt de brandweer met noodplantekeningen en aanvalsplattegronden. Voor publiek hangen ontruimingsplattegronden in het gebouw op een zichtbare plaats.

 

Runau 2D & 3D CAD maakt vluchtplattegronden volgens de NEN-norm 1414.

Ontruimingsplattegronden

Hoe verlaat u het snelst en veiligst een gebouw? En waar hangen brandblussers, AED-apparaten of EHBO-koffers? Dat ziet u in een oogopslag op een ontruimingsplattegrond. Vluchtwegplattegronden of evacuatieplattegronden zijn andere namen voor ontruimingsplattegronden.

 

Zichtbaar voor publiek

De plattegronden zijn preventief bedoeld. Mensen kunnen zich zo oriënteren in een gebouw. Ze zien de vluchtroutes en waar bijvoorbeeld blusapparaten hangen. Een logische plek voor een ontruimingsplattegronden zijn daarom plaatsen waar veel mensen komen. Bijvoorbeeld bij de koffieautomaat, de lift, het kopieerapparaat, een wachtruimte of het toilet.

 

Runau 2D & 3D CAD maakt ontruimingsplattegronden volgens de NEN-norm 1414.

Veiligheidsplattegronden

Bij een ontruimingsplan is een veiligheidsplattegrond verplicht. Op een veiligheidsplattegrond staat meer informatie dan op een ontruimingsplattegrond. Bijvoorbeeld rookmelders, brandblusmiddelen, slow whoops, gevaarlijke stoffen, brandwerende scheidingen, gevaren en verboden. Deze plattegronden zijn bedoeld voor de brandweer maar ook voor BHV-organisaties.

Onderhoud

De inrichting van een gebouw verandert regelmatig. Deze veranderingen moeten verwerkt worden in uw tekeningen. Runau 2 & 3D CAD kan uw tekeningen controleren op actualiteit en aanpassen als het nodig is.

voorbeelden van

mijn werk

© 2019 by Runau Visualisaties

  • LinkedIn Social Icon

Martin Runau

E: info@runau.nl

T: +31 6 22 17 99 49

Groningen

KvK 02089690

stuur mij

een bericht